FőoldalImpresszumOldaltérkép
 

Nyelvtanulással kapcsolatos cikkek, érdekességek nyelvtanulók számára

 

Érdekességek, cikkek

Aki nyelvtanulásra adja a fejét, mindig kiváncsi, milyen új módszerek, lehetőségek, érdekességek vannak a nyelvtanulás, nyelvoktatás területén. Van, akit azért érdekelnek az újdonságok, mert a gyerekei most kezdenek idegen nyelvet tanulni, van, akit egyszerűen csak a kíváncsiság hajt - mindenre kíváncsiak lehetünk ami egy másik kultáráról, országról, népcsoportról, annak nyelvéről szól.

Ha Önt is érdeklik az újdonságok, érdekességek iratkozzon fel hírlevelünkre, így mi időről-időre küldünk Önnek érdekes cikkeket, tanulmányokat.Hasznos, kellemes időtöltést kívánunk.

 


2018. március 24.

Egyeseknek felesleges szótárazni, nyelvtudásuk egy része biológiailag kódolt

Nem mindenki ilyen szerencsés, de több százmillióan törökül, kínaiul vagy afrikai nyelveken is könnyedén eldöntik egyes szavak jelentését, miközben anyanyelvük messze áll ezektől. Vajon mi ennek az oka?

tovább a cikkhez >>

 


2018. február 16.

A nyelvtanulás olyan az agyadnak, mint a szex

Egy nemzetközi kutatócsoport felfedezte, hogy az új szavak tanulása képes ugyanazt az agyterületet aktiválni, mint a szex, a szerencsejáték, a drogok és az evés. A felfedezés segíthet megérteni, hogyan fejlődött az ember, hogyan alakította ki a nyelvet. A tanulmány a Current Biology című szaklapban jelent meg.

tovább a cikkhez >>

 


2018. január 12.

Így lehet nyelvtudással ingyen sörhöz jutni

Egy sörözésnél jobban semmi sem tudja közelebb hozni egymáshoz az embereket. Valahogy így gondolkodott a kanadai Molson sörgyár is, amely a Google technológiáját használva egy remek marketingakciót talált ki.

tovább a cikkhez >>