FőoldalImpresszumOldaltérkép
 

Nyelvtanulással kapcsolatos cikkek, érdekességek nyelvtanulók számára

 

Érdekességek, cikkek

Aki nyelvtanulásra adja a fejét, mindig kiváncsi, milyen új módszerek, lehetőségek, érdekességek vannak a nyelvtanulás, nyelvoktatás területén. Van, akit azért érdekelnek az újdonságok, mert a gyerekei most kezdenek idegen nyelvet tanulni, van, akit egyszerűen csak a kíváncsiság hajt - mindenre kíváncsiak lehetünk ami egy másik kultáráról, országról, népcsoportról, annak nyelvéről szól.

Ha Önt is érdeklik az újdonságok, érdekességek iratkozzon fel hírlevelünkre, így mi időről-időre küldünk Önnek érdekes cikkeket, tanulmányokat.Hasznos, kellemes időtöltést kívánunk.

 


2017. november 24.

A nyelvtanulás trükkjei 

Dr. Drescher J Attila a Pécsi Tudományegyetem munkatársa a Nyelvtanulás trükkjei címmel tartott előadást a Nyitott Egyetemen. Az előadás munkacíme:  Nyűg e vagy örömforrás a nyelvtanulás? Beszél nyelvtudásunk helyzetéről, szükségességéről, arról, hogy mi lehet az elvárható tudásszint, az nyelvtudás minőségéről, a nyelvtanulás módszereiről, a kisebbségekkel való nyelvhasználat lehetőségéről és nyelvtanulás „trükkjeiről”.

tovább a cikkhez >>

 


2017. november 18.

10 különleges szó, amit nem lehet magyarra fordítani

Ezt jelentik

A magyar nyelv gazdag, de más népek nyelveiben is akadnak különlegességek.


tovább a cikkhez >>

 


2017. november 1.

Egy meglepő trükk,
amitől folyékonyan beszélszhetsz idegen nyelven a tudósok szerint


Ezt a legtöbben szívesen alkalmaznák nyelvtanulásnál.


tovább a cikkhez >>

 


2017. július 5.

Egy romantikus szerelem

Kilencéves koromban kezdődött. Ne lepődjenek meg: van szerelem, amely ilyen korán kezdődik, például a kis Dante is kilenc évesen szeretett bele Beatricébe. Én kilenc évesen szerettem bele az angol nyelvbe. Egy osztálytáram, Bertényi Isti – komoly, hosszúkás arcú fiú – elmesélte, hogy a bátyja angolórákat vesz egy bizonyos Bella nénitől, aki ...


tovább a cikkhez >>